Conform publicaţiei finlandeze Iltalehti (3.2.06) există pericolul ca punerea pe piaţă a DVD-ului END of an ERA să fie amânată datorită unor probleme neaşteptate în realizarea contractelor. Riku Pääkkönen, directorul şef al Spin-Farm relatează că Marcelo Cabuli, managerul Tarjei, solicită companiei Spin-Farm, trupei şi managementului Nightwish să semneze un contract prin care nici unuia dintre ei nu îi este permis să afirme ceva despre Tarja sau Marcelo, sau orice altceva în legătură cu ei, fără permisiunea scrisă a lui Marcelo. Acest tip de contract va împideca practic publicarea cărţii Nightwish programată pentru primăvara aceasta. “Găsim propunerea stranie şi am realizat rapid că un astfel de document nu poate fi semnat. Nu poţi să închei un contract aşa”, spune Riku Pääkkönen în articolul din Iltalehti. Pentru încălcarea contractului este prevăzută o amendă de 250 000 Eur.

Concertul de la Hartwall-Arena urmează să fie scos atât ca DVD cât şi ca album live. Pentru aceasta este necesar acordul tuturor părţilor, iar datorită acestei probleme nefericite pare dificil să se obţină semnătura unuia dintre membri.

Tuomas consideră situaţia curentă absurdă. Cabuli vrea ca toată trupa sa semenze contractul, dar nu a contactat personal nici unul din membrii. Toate informaţiile le parvin prin Spinefarm.

M-am amuzat teribil la vederea contractului … că s-a putut sugera chiar un astfel de lucru.

Faptul ca lansarea viitorului DVD este folosită ca monedă de schimb în acest joc îl înfuriază pe Tuomas.

Bineînţeles că mă deranjează că din nou un outsider are un efect atât de mare asupra problemelor interne ale trupei. Nu am nici o nevoie să spun ceva rău despre Tarja, cu sau fără contract . Cum am spus de multe ori înainte, îi doresc tot binele. Nici o persoană întreagă la minte nu va semna aşa ceva, mai spune Tuomas.

În cel mai rău caz, fanii finlandezi vor trebui să-şi comande DVD-ul din afara Scandinaviei.

.După ce am văzut contractul, am avut impresia că “Nu va fi nici un contract (pentru noul DVD) dacă nu închideţi gura”. În principiu, este un nou exemplu despre cum sunt trataţi fanii, declară Tuomas.

Chiar dacă Holopainen este iritat datorită disputei recente, acest lucru nu va afecta viitorul trupei. Permanent se compun noi cântece iar sesiunea de înregistrări de la toamnă este un fapt. Am încredere că toată povestea se va clarifica în cele din urmă, spune Tuomas.