* Concertul Nightwish de la Sala Polivalentă nu a fost înregistrat de nici o televiziune. Din diverse motive (lipsă de interes, lipsă de fonduri, target diferit) nici una din televiziunile contactate nu a fost interesată, la momentul respectiv, de preluarea şi difuzarea acestuia. Concertul a fost înregistrat DOAR privat, de Fundaţia Aquarius. Punerea materialului filmat la dispoziţia publicului s-ar fi putut face numai cu acordul Nigtwish – un acord care, în condiţiile de faţă, este puţin probabil. Ne pare rău, dar acest lucru nu depinde de noi.

* Acest tip de abordare a negocierilor despre care aţi aflat recent de pe site-ul oficial Nightwish şi din presa finlandeză a făcut imposibilă realizarea concertului de Crăciun anunţat anul trecut în Bucureşti de către Fundaţia Aquarius. Noi preferăm să nu facem publice informaţii care nu îşi au rostul să fie făcute publice.

* Înţelegem nerăbdarea celor care iubesc muzica Nightwish şi au accesat site-ul nostru în ultimele luni în căutare de informaţii. Toate informaţiile pe care Nightwish le-au publicat oficial au fost incluse şi pe site-ul nostru. Este însă mult mai uşor să împrăştii cu noroi pe forumuri şi să critici lipsurile inerente, mai ales într-o ţară ca România – dar să nu uităm esenţialul, anume că realizarea acestor concerte este doar un mijloc prin care ne-am dorit să dăm acces publicului român la muzica de valoare din Europa . Website-ul şi înregistrările sunt instrumente auxiliare. Scopul era participarea voastră la concerte live ale unor trupe de marcă, la care altfel nu aţi fi avut acces decât călătorind în străinătate.

Dacă prezenţa voastră ( pe cât se poate nu pe blat ) la concertele organizate cu trupe ca Nightwish şi Therion v-a făcut să vă gândiţi la cultura europeană şi valorile acesteia, la ce înseamnă profesionalismul şi câte eforturi implică un loc în ierarhia valorilor europene, noi ne-am atins scopul. Nu obţii nimic gratis în existenţă, spunea Christofer Johnsson/Therion. Nu facem business, nu suntem organizaţie fantomă, nu ne ocupăm nici cu ciudăţenii – suntem doar o mână de oameni, care îşi doresc ca şi alţii să se bucure de cele mai înalte valori ale omului, la care ajunge prin cultură , muzică, artă şi cunoaştere. Iar decât multe vorbe, preferăm să lăsăm faptele să vorbească în continuare.