::Fotografii de la concertul "Nopti Scandinave"::  ::Interviu Tarja Turunen::   ::Sponsori::

Interviu Tarja Turunen, 2 aprilie 2004
in exclusivitate pentru Fundatia Aquarius

Venirea dumneavoastra la Bucuresti pentru un concert de lied a umplut de bucurie inimile a mii de romani, tineri si nu numai.

1. Va rugam sa ne dati cateva detalii despre turneul "Nopti scandinave", care este ideea acestuia, scopul sau si care sunt asteptarile dvs. de la acest turneu.

Ideea "Noptilor scandinave" s-a nascut la inceputul anului 2002, cand am inceput sa ma gandesc la posibilitatea de a realiza concerte de lied in America de Sud. Cu sprijinul lui Marcelo Cabuli de la Nems Entreprises, Argentina, am contactat persoanele care putea inlesni indeplinirea acestui vis al meu. Primele concerte de lied au avut loc la Santiago, Chile si Buenos Aires, Argentina, in mai 2002.
Am dorit sa prezint sud-americanilor cultura finlandeza si aspecte ale culturii muzicale europene, prin cantecele pe care le-am interpretat impreuna cu alte doua soliste scandinave. A fost un succes, iar oamenilor le-au placut foarte mult cantecele si stilul lied de muzica. De aceea re-editam acest turneu, de data aceasta in patru tari: Chile, Argentina, Brazilia si Romania. Diferenta va fi ca de aceasta data vom canta numai cantece finlandeze, scrise de compozitori finlandezi iar solistii vor fi toti din Finlanda.