::Fotografii de la concertul "Nopti Scandinave"::  ::Interviu Tarja Turunen::   ::Sponsori::

Va fi minunat sa vedem frumoasa dvs. tara si sa cunoastem mai multe despre modul de viata si cultura din Romania. Sper ca, concertul din Bucuresti va fi interesant pentru dvs, iar cantecele vor fi altfel decat ceea ce auziti de obicei. Suntem incantati si onorati sa va prezentam cantece din patria noastra.

2. Ce inseamna pentru dvs. imbinarea domeniului muzicii clasice cu cel gotic-simfonic?

Acest lucru are o semnificatie speciala pentru mine. Exista diferente intre cele doua domenii din punct de vedere muzical, dar faptul ca in ambele genuri de muzica eu fac acelasi lucru - cant - este un aspect foarte interesant, atat pentru mine cat si pentru ascultatori. A fost o perioada cand mi-era foarte greu sa cant cu Nightwish si sa-mi modulez vocea din punct de vedere tehnic. De fapt mi-a luat multi ani sa invat sa fac acest lucru in mod sanatos, fara sa-mi afecteze vocea. Acum, cand sunt sigura pe modul in care cant, este o placere sa cant cu Nightwish. Imi folosesc vocea educata clasic, ceea ce diferentiaza foarte mult trupa noastra de alte trupe heavy metal. Sunt foarte mandra de acest lucru.

3. Ce sentimente incercati pe scena concertelor de lied care au loc chiar inainte de turneul mondial Nightwish de anul acesta?