::Fotografii de la concertul "Nopti Scandinave"::  ::Interviu Tarja Turunen::   ::Sponsori::

3. Ce sentimente incercati pe scena concertelor de lied care au loc chiar inainte de turneul mondial Nightwish de anul acesta?

Sunt foarte emotionata, din mai multe motive. Mai intai, timpul pare prea scurt pentru a ma concentra asupra concertelor clasice, iar pe de alta parte, Nightwish lanseaza in curand un nou album, ceea ce imi da deja foarte mult de lucru din punct de vedere promotional. Este minunat ca am ocazia acestor concerte din turneul "Nopti scandinave" acum, chiar inaintea unui urias turneu mondial Nightwish, caci diferentele dintre cele doua concerte sunt atat de mari. In "Nopti scandinave" trebuie sa cant perfect si sa-mi inving frica de a concerta in fata unui auditoriu de muzica clasica, care este intotdeauna mult mai serios instruit decat publicul unui concert Nightwish.

4. Concertul de lied va avea un impact de neuitat asupra multor tineri, care intra astfel in contact cu "amprenta" unei voci de formatie clasica. In multe cazuri, aceasta fuziune a deschis pentru multi dintre ei calea catre alte lucrari de muzica clasica. Acest lucru v-a adus probabil multa satisfactie. Ce ne puteti spune despre in acest sens?

Ma bucur mult sa discut cu oameni care au inceput sa studieze muzica clasica dupa ce au ascultat Nightwish si vice-versa. De exemplu, in momentul de fata am multi studenti care cunosc Nightwish dar iubesc si stilul clasic, incat este un privilegiu pentru mine ca aceasta intrepatrundere are loc prin