::Fotografii de la concertul "Nopti Scandinave"::  ::Interviu Tarja Turunen::   ::Sponsori::

intermediul Nigtwish si al meu implicit. Cred ca muzica este un limbaj universal si trebuie sa vad lucrurile cu mintea foarte deschisa, daca vreau sa invat lucruri noi, intrucat sunt inca multe de invatat.

5. Viitorul turneu Nightwish va promova noul album, "ONCE" (Odinioara). Ce ne puteti spune in legatura cu albumul, privind linia sa melodica si armonica si despre conceptul acestuia?

Nu cred ca exista un concept special la baza albumului. La fel, nu exista nici asa numitul "fir calauzitor" sau "fir rosu", care sa se regaseasca de la inceput pana la sfarsit. Albumul include diverse tipuri de cantece, starile emotionale schimbandu-se de la fericire la deprimare. Pot spune ca albumul este foarte emotional, iar fiecare cantec este ca o mica poveste, ca sound-track-ul unui film. Sunt mai multe piese hard, dar pe de alta parte si multe piese soft, linistitoare. ONCE este un album Nightwish foarte matur, ce aduce din nou cateva surprize in interpretarile vocale si multe elemente noi in aranjamentele muzicale. Am dorit sa sune la fel de magistral ca albumul nostru anterior, Century Child,dar de data aceasta am vrut sa atingem perfectiunea. Daca am reusit macar intr-o mica masura, ramane sa hotarasca ascultatorii.

6. Am inteles ca pe ONCE elementele simfonice isi fac din plin simtita prezenta. Ce aduce acest lucru muzicii Nightwish?