::Fotografii de la concertul "Nopti Scandinave"::  ::Interviu Tarja Turunen::   ::Sponsori::

6. Am inteles ca pe ONCE elementele simfonice isi fac din plin simtita prezenta. Ce aduce acest lucru muzicii Nightwish?

Am avut sansa de a lucra cu dl. Pip Williams si cu orchestra simfonica din Londra in formula completa, de data aceasta. Aranjamentele facute de Pip Williams pentru ONCE sunt uimitoare si foarte diferite de toate albumele noastre anterioare. Orchestra se integreaza perfect si suna minunat impreuna cu trupa. Aceasta aduce o mare schimbare in muzica Nightwish, iar orchestra simfonica este un element cu care ascultatorii de metal nu sunt prea obisnuiti, de regula. Astfel emotiile care razbat din cantece sunt mai profunde, iar modul de a le povesti si de a atinge ascultatorul este foarte diferit.

7. Prin puterea ei de transmisie emotionala, muzica "vindeca ranile" si "sparge barierele". Modul dvs. de a canta a dovedit ca, fie intr-un concert de lied sau intr-un show Nightwish, auditoriul este atins de muzica. Ce ne puteti spune despre puterea muzicii de a vindeca sufletul uman?

Le spun intodeauna studentilor mei cat de important este sa stie ca daca esti cantaret, esti cantaret tot timpul! Indiferent de momentul din zi sau din noapte, iti porti instrumentul cu tine pretutindeni.