Ever Dream, primul single de pe albumul Century Child le-a adus aurul in Finlanda in doar doua zile.

Editat in luna mai 2002, Century Child a realizat un record de vanzare, obtinand aurul in Finlanda in 2 ore, aducandu-le in doua saptamani discul de platina, timp in care Nightwish a detinut pozitia de varf atat in charturile single cat si la albume! Publicul din afara Finlandei a fost luat cu asalt, albumul urcand direct pe pozitia a cincea in Germania si pe locul 15 in Austria. In luna iulie a aceluiasi an Nightwish a realizat un turneu cu un rasunet imens in America de Sud, spectacolele tinandu-se cu casa inchisa. Peste 10.000 fani i-au insotit, urmandu-i peste tot in turneu. Vanzarile la Century Child au continuat, albumul aducand si el formatiei un dublu disc de platina….

Editat in primavara lui 2004 in Finlanda, videoclipul „Nemo” ce pregatea terenul noului album „Once” a incantat publicul chiar de la inceput, primind succesiv discurile de aur si platina dupa cateva saptamani si devenind cap de serie in charturile de specialitate.

Intrunind aprecierile atat ale publicului cat si ale presei, Wishmaster a fost desemnat albumul lunii de revista germana Rock Hard in editia nr. 6/2000, depasind mult asteptatele compozitii Bon Jovi si Iron Maiden. Wishmaster nu s-a oprit la aur, ci a adus trupei discul de platina, ce le-a fost inmanat impreuna cu discul de aur pentru single-ul Deep Silent Complete!